Pracovní postup

1. BioCam® STL

Postup pro zhotovení konstrukce BioCam® z elektronických dat

Postup pro zhotovení konstrukce BioCam z elektronických dat

Konstrukce lze navrhovat na skenerech s výstupním formátem *.STL.

Na implantologické systémy LASAK BioniQ® a IMPLADENT® můžete konstrukce navrhovat na vlastním skeneru pomocí originální CAD knihovny LASAK a skenovacích tělísek LASAK.

  • Data CAD knihoven, které obsahují soubory s dosedy a skenovacími tělísky, si stáhněte na stránce CAD knihovny, kde ke knihovnám naleznete také bližší informace.
    Nyní jsou k dispozici ke stažení CAD knihovny pro systém BioniQ® pro tyto softwary: 3Shape, exocad a Dental Wings (DWOS). Pokud potřebujete knihovny pro systém IMPLADENT®, zašlete Váš požadavek na e-mail cadcam@lasak.cz.
    Data nainstalujte do Vaší knihovny a navrhněte konstrukci s příslušnými dosedy.
  • Na stránce Objednávkový formulář vyplňte objednávku dle jednotlivých kroků. Pokud nejste v této sekci ještě zaregistrovaní, nejprve se zaregistrujte. V případě, že jste registraci již udělali, rovnou se přihlašte.
  • V případě výroby konstrukce přímo z Vašich dat neručí společnost LASAK za přesnost zhotovené konstrukce.
  • Pokud chcete mít u vícečlenných konstrukcí garantovanou přesnost stejně jako u BioCam® PRECISION, zašlete poštou sádrový pracovní model s nepoškozenými manipulačními implantáty. Naši specialisté naskenují přesné pozice implantátů a k nim přiřadí Vámi vytvořený *.STL soubor navržené konstrukce. Sádrový model zašlete poštou do společnosti LASAK, Centrum BioCam, Českobrodská 1047/46, 190 00 Praha 9 – Hloubětín.

 

2. BioCam® PRECISION

Postup pro zhotovení konstrukce BioCam® ze sádrového modelu

Postup pro zhotovení konstrukce BioCam ze sádrového modelu

  • Provizorní pilíř adaptujte na manipulační implantát/analog implantátu v sádrovém pracovním modelu.
    • Sólo korunka – pilíř s antirotací
    • Můstek – pilíře bez antirotace
    Pro dosažení maximální přesnosti je třeba použít nepoškozené manipulační implantáty/analogy implantátu pevně ukotvené v modelu.
  • Požadovaný tvar konstrukce vymodelujte z plastu (Pattern Resin, Pikuplast, Superpont C+B atd). Voskovou modelaci nedoporučujeme, může dojít k deformaci při transportu. Technik si tak sám určí rozsah konstrukce, velikost zubů, a tím i výšku skusu. Není tedy nutné zasílat protiskus, popř. artikulátor.
  • Na stránce Objednávkový formulář vyplňte objednávku dle jednotlivých kroků. Pokud nejste v této sekci ještě zaregistrovaní, nejprve se zaregistrujte. V případě, že jste registraci již udělali, rovnou se přihlašte.
  • Sádrový model s gingivální maskou a resinovou konstrukcí (fixovanou k manipulačním implantátům/analogům implantátů alespoň ve dvou místech u vícečlenných konstrukcí) odešlete do společnosti LASAK, Centrum BioCam, Českobrodská 1047/46, 190 00 Praha 9 – Hloubětín.