Novinka: Univerzální titanové báze Uni-Base

20. září 2021

Univerzální titanové báze Uni-Base® umožňují použití plně digitálního CAD/CAM postupu i konvenčního způsobu zhotovení suprakonstrukce odléváním. Báze s označením AN umožňují zhotovení angulované šachty pro šroubek tak, aby ústí šachty vyšlo na vhodném místě v korunce.

Uni-Base® mají optimalizovaný schůdek a průběh gingivální části maximálně respektující emergence profile. Robustní design bází je optimalizovaný pro frézovací postupy. Bezpečné lepení a spolehlivou fixaci náhrady zajišťují výrazné retenční prvky. Knihovny pro přímé i angulované univerzální báze Uni-Base® jsou volně dostupné pro software společností exocad, 3Shape a Dental Wings.

Univerzální titanové báze Uni-Base®

 

Angulované šachty

Báze Uni-Base® AN umožňují zhotovení angulované šachty pro šroubek tak, aby ústí šachty vyšlo na vhodném místě v korunce. Poskytují tím ještě větší flexibilitu a efektivitu při zhotovování protetických náhrad nesených implantáty.

 

Šroubovák a šrouby BioniQ® AN/tx1.9

Báze Uni-Base® AN jsou dodávané s fixačním šroubem BioniQ® AN/tx1.9. Zelené šrouby jsou určeny pro modrou protetickou platformu QR a stříbrné šrouby se zelenou hlavou pro žlutou protetickou platformu QN. Pro tyto šrouby je třeba použít šroubovák BioniQ® AN/tx1.9. Jako antirotační prvek je zde místo obvyklého šestihranu použit hexalobular, díky kterému je možno šroubovák použít až pod úhlem 25°.

Šroubovák a šrouby BioniQ® AN/tx1.9

Odlévání a možnost zkrácení

Báze Uni-Base® jsou k dispozici v různých gingiválních výškách (L) a několika výškách koronární části (h) pro lepší fixaci korunky, např. při zanoření. Báze s výškou koronární části větší než 3,5 mm je možné manuálně na tuto výšku zkrátit. Knihovny pro přímé i angulované univerzální báze Uni-Base®, včetně knihoven manuálně zkrácených variant, jsou volně dostupné pro software společností exocad, 3Shape a Dental Wings. Titanové báze Uni-Base® – přímé lze s plastovou spalitelnou kapnou použít také pro konvenční způsob zhotovení suprakonstrukce odléváním.

Odlévání a možnost zkrácení

 

Sortiment univerzálních vlepovaných bází Uni-Base® můžete pohodlně nakupovat na našem e-shopu.

Přehled bází je také uveden v tomto letáku.